Header FEBO Amsterdam

Rest. FEBO Boulevard
 
Vanaf donderdag 31 Juli jongsleden, tijdens de Ajax Open Dag van 2014, opende het gloednieuwe restaurant ‘FEBO Boulevard’ bij de hoofdingang van de Amsterdam ArenA. Het restaurant gaat met haar vertrouwde kwaliteit en Amsterdamse gezelligheid de Stadionplein-sfeer van weleer voortzetten aan de ArenA Boulevard.
 
Grand Café / Restaurant FEBO Boulevard is een totaal nieuw concept binnen de FEBO formule. Deze formule is zeer uitgebreid, van het serveren van een ontbijtje met een heerlijke kop koffie, een lunch met een rijk belegd broodje of een lekkere maaltijdsalade. Ook gaan zij belegde broodjes voor alle kantoren om hen heen maken voor take away's! Avonds kun je bij hen gezellig een borreltje komen drinken en mocht je geen zin hebben om te koken, dan hebben zij als diner een simpele kleine dinerkaart. Daarnaast hebben zij uitaard vaak te maken met evenementen zoals de ArenA met hun voetbalwedstrijden van Ajax en het Nederlands elftal & Ziggo Dome waar wekelijks concerten worden gegeven.
 
Bij de ArenA zijn ze verguld met de samenwerking. Hendrik Jan de Mari, commercieel directeur Amsterdam ArenA: “FEBO is voor iedereen, nationaal bekend en vertrouwd. Nu de ArenA Boulevard daadwerkelijk steeds meer op ‘het Las Vegas aan de Amstel’ gaat lijken, verwachten wij de snel stijgende bezoekersaantallen een groot plezier te doen met onze FEBO Boulevard.”
Ook FEBO-directeur Dennis de Borst is vanzelfsprekend enthousiast: “De liefhebbers van onze verse broodjes van FEBO Olympia kunnen straks onze vertrouwde kwaliteit en Amsterdamse gezelligheid tegemoet zien in de ArenA. Wat niet iedereen weet is dat we onze snacks iedere dag vers voor dag en dauw in Amsterdam-Noord produceren en dat die vervolgens vers dezelfde dag bij al onze vestigingen aankomen.”
 
Voor deze Boulevard opzet in restaurant-stijl is bewust gekozen, zodat gasten aan tafel worden bediend en men ruime keuze heeft uit de uitgebreide menukaart voor ontbijt, lunch en diner. Daarnaast biedt het restaurant ook mogelijkheid om vers belegde broodjes mee te nemen. Veel van de recepturen voor het broodbeleg, zoals de salades, worden volgens eigen receptuur op locatie gemaakt. De meeneem-broodjes zijn uiteraard ideaal te combineren met de snacks uit de FEBO Automatiek die eveneens in het restaurant is gevestigd.
 
FEBO is een Amsterdams familiebedrijf dat in 1941 als banketbakkerij ‘Maison FEBO’ aan de Amstelveenseweg begon. Inmiddels bijna 75 jaar en 3 generaties later is het nog even succesvol. Tijdens voetbalwedstrijden en alle andere ArenA Boulevard-evenementen gaat ‘FEBO Boulevard’ haar bezoekers voorzien van bier en frisdrank, aangevuld met snacks en burgers van FEBO Automatiek.
 

Wist u dat?
 
- Dat FEBO zijn eigen snack fabriek heeft in Amsterdam Noord en dat alle frituursnack bestellingen van tot tegen 23.00 uur in de avond nog dezelfde nacht worden geproduceerd en samengesteld volgens originele recepturen en met uitsluitend het beste Nederlandse rund-, kalfs- en kippenvlees, de beste kruiden, èchte boter en een uitstekende kwaliteit bloem.
Deze unieke productiemethode maakt dat de Febo snacks van zeer hoge kwaliteit zijn. Febo doet hierin geen enkele concessie. 

- Dat deze direct de volgende ochtend met eigen koeltransport tussen 10.00 en 11.00 uur in de FEBO winkels liggen? 
 
- Naast de eigen snacks en burgers ontwikkelde de oprichter van Febo, de heer De Borst (van huis uit banketbakker), in 1943 een uniek recept voor roomijs. Door de jaren heen is het recept aangepast en verbeterd. Het roomijs van Febo is speciaal omdat het romiger van smaak is dan al het andere roomijs. Het Febo roomijs wordt gemaakt van verse melk en verse ingrediënten.

- Febo niet alleen bakt in vloeibaar frituurvet, maar houdt zich ook aan de 'Spelregels Verantwoord Frituren', spelregels die zorgen voor krokante en goudgele frites. Vloeibaar frituurvet is rijk aan goede onverzadigde vetzuren die het cholesterolgehalte verlagen, en een laag cholesterolgehalte vermindert het risico op hart- en vaatziekten. 
 
- Het Febo Mobiel concept wordt ingezet op evenementen. Deze ambulante Febo vestiging is vergelijkbaar met een reguliere vestiging van de Febo organisatie. De kracht ligt in de hoge  doorloopsnelheid in combinatie met de kwalitatief hoogstaande producten. Vanuit de Febo Mobiel worden snacks, frites, kipproducten, ijs, milkshakes en frisdranken verkocht.
De Febo Mobiel bestaat uit 2 verkoopwagens, één met uitsluitend loketautomaten en één met een counter. De wagens zijn apart of gezamenlijk in te zetten, en worden geplaatst inclusief het benodigde personeel. De Febo Mobiel kan ingezet worden op evenementen vanaf 10.000 bezoekers. 
 
 
FEBO-directeur Dennis de Borst heeft gekozen om met een dealer van Master Audio een langdurige samenwerking aan te gaan. Zijn keus is hierop gevallen door een goed gekregen advies. De dealer heeft geluisterd naar de wensen van FEBO, net dat ene stapje verder gezet, snel en correct handeld, en een goede service en prijs geleverd. "Alle frituursnacks vielen bij elkaar op het bord" en zodoende was de keuze snel gemaakt.
 
 
In deze installatie is gekozen voor:

BINNEN RESTAURANT:
6x Master Audio JK10
1x Master Audio JK18WA1

BINNEN SNACKHOEK/MUUR:
1x Master Audio B5A

REGIERACK:
1x Muziekcomputer
1x DATEQ CREQ
1x Sennheiser EW-100-945-1G8
1x Master Audio DSP-206
1x Master Audio SM2000
1x Showtec LED Operator (Voorbereid op eventuele lichtinstallatie)
1x Showtec DMX Booster  (Voorbereid op eventuele lichtinstallatie)

BUITEN:
1x Inprikpunt (power + signaal) in plafond draaideur tbv acteve speaker
1x Master Audio JK318A

De Actieve speaker buiten is voorzien van 2 vliegogen waaraan 2 safetykabels zitten
gemonteerd die het personeel kan vast zetten aan de draaideur tbv anti diefstal.
 
 
 
FEBO Boulevard
Arena boulevard 5
1101 AX AMSTERDAM
 
 
Voor meer informatie over FEBO like hen op Facebook:

Facebook logo 2