Header foto La Galleria1

Rest. La Galleria

BENVENUTI A LA GALLERIA

Over La Galleria

La Galleria is een Italiaanse restaurant keten met restaurants en een winebar aan de kust van Scheveningen, Kijkduin en Noordwijk. De vier restaurants hebben een moderne, warme Italiaanse sfeer en de winebar heeft een moderne industriele uitstraling. De menukaarten zijn uitgebreid met zowel klassieke als hedendaagse Italiaanse gerechten. Iedere chef heeft zijn eigen specialiteiten en invloeden wat een bezoek aan alle vijf de vestigingen de moeite waard maakt.
 

Geschiedenis

De eerste La Galleria opende in 1981 haar deuren aan het Kurhausplein (Gevers Deynootplein) te Scheveningen. In de Haagse badplaats werd in deze jaren volop gebouwd. De Palace Promenade werd gebouwd en in 1982 opende Luigi Minerba, Damiano D’Alba en een aantal compagnons al een tweede La Galleria aan de boulevard. De twee vestigingen van La Galleria waren een groot succes in Scheveningen. Begin Jaren ’80 was de kennis van de Italiaanse keuken nog niet zo groot als vandaag de dag. Bij La Galleria kwamen de gasten genieten van de bekende Italiaanse specialiteiten zoals pizza, spaghetti Bolognese en Carbonara. De kaart was echter uitgebreid, zodat er ook kennis gemaakt kon worden met de toen wat minder bekende gerechten uit de Zuid Europese laars. De uitgebreide kaart gevuld met klassieke en moderne Italiaanse gerechten staan tot de dag van vandaag centraal bij La Galleria in Scheveningen. In 1987 en 2003 opende ook in Noordwijk en Kijkduin de deuren met deze succesvolle formule.
 
In de 32 jaar dat La Galleria bestaat is er veel gebeurd en groeit het bedrijf mee met de tijd. Veel Italianen, lokale enthousiasten en studenten hebben een (tijdelijke) baan en/of leerschool bij de restaurants gehad. Veel huidige eigenaren van andere Italiaanse restaurants begonnen hun loopbaan in de keuken of bediening bij La Galleria.
 
La Galleria heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd door innovatief te zijn en te durven ondernemen. De restaurants staan bekend om de vele mooie thema-avonden, wijnproeverijen, modeshows, dinershows en uitgebreide evenementen. De evenementen zijn goed bezocht door bekende nationale en internationale sterren en vele anderen.
 
La Galleria is blij met de grote vaste en trouwe gasten kring die het door de jaren heen heeft opgebouwd en trots op de waardering die ze daarvan krijgt. De gastvriendelijke teams nog steeds elke dag met plezier klaar om te zorgen voor weer een gezellige lunch, high tea of diner, een romantisch aanzoek, het vrijgezellenfeest of de bruiloft, een bedrijfsuitje, workshop of receptie of een heerlijk drankje, hapje, dansje en feestje bij een van de vier La Galleria restaurants.
 
De missie van La Galleria is eenvoudig: de gasten voorzien van een onvergetelijk bezoek met heerlijk Italiaans eten en drinken, overgoten met de zuidelijke gastvrijheid. Dit was zo 32 jaar geleden, en ondanks alle veranderingen, verbouwingen, modernisering van de maatschappij 
en denkwereld, is dat het vandaag de dag nog steeds.
 

De Italiaanse Brunch

Al jaren staat La Galleria Boulevard Scheveningen niet alleen bekend om de gezellige avonden met heerlijke diners maar ook om de sfeervolle zondags brunch. Van september t/m juni is er bij deze La Galleria elke zondag dé Italiaanse Brunch.  Van 11:30 tot 16:00 uur wordt u verwend met een uitgebreid Italiaans brunch buffet bestaande uit diverse warme en koude delicatesse. Denk aan onbeperkt genieten van heerlijke salades, broodjes, carpaccio, vitello tonnato, anti pasti, pasta’s en nog veel meer lekkers uit de Italiaanse keuken. Vanaf 14 uur wordt de zondag opgeleukt met live optredens van nationale en internationale artiesten. En dit alles voor maar 14,95 per persoon.
 

High Wine

Laat u eens een middagje heerlijk verwennen in hun winebar Solo Vino. Met hun speciale wijn- spijs combinaties proeft u een verrassende variatie aan kleine gerechtjes met daarbij door hun sommelier geselecteerde wijnen. De uitsluitend Italiaanse wijnen worden door hen zelf geïmporteerd en zijn exclusief via Entrada / Solo Vino te verkrijgen. Hun sommelier verteld u graag alles over deze wijnen en de gekozen combinaties. Uiteraard houd hij ook rekening met uw persoonlijke smaak.
 
 
RSL & Partners BV is de huisleverancier van deze Italiaanse beleving, voor de vestiging die gelegen ligt tegen het Kurhaus op het Kurhausplein te Scheveningen zijn de onderstaande artikelen gebruikt voor de audioinstallatie:

12x P-Audio Gallordo-4T (Opbouwluidspreker)
  4x Master Audio B6 (Opbouwluidspreker)
  2x Apart Champ 2 (Versterker)
  1x Newhank DUS-1 (DVD / USB / CD Player)
  1x CAD Audio WX-1200 (Wireless Handheld microfoon)
 
Voor meer informatie over La Galleria kijk op: www.lagalleria.nl
of like La Galleria op Facebook en/of volg hen op Twitter op de voet:

Facebook logo 2