Header Foto Boterhal

De Boterhal

DE BOTERHAL BREDA

Onze Bredase dealer heeft de opdracht gekregen om hier een geluidsinstallatie in aan te brengen waar een flink feestje mee gemaakt kon worden.  En uiteraard is dat zeer geslaagd!
 
Aangezien grote baskasten het interieur vaak ontsieren is er hier gekozen om 8 Master Audio Joker JK12  luidsprekers op te hangen op de begane grond, en alleen te ondersteunen met baskasten wanneer ze echt nodig zijn. Bijvoorbeeld met Carnaval of Oud&Nieuw. Hier zijn dan ook de nodige aansluitingen in de zaak voor aangebracht.
 
De bestaande geluidsinstallatie is opnieuw hergebruikt op de eerste verdieping. 
 
Sfeerbeelden, menu's en advertenties worden door Mediasysteem weergegeven op diverse beeldschermen boven de bar en op de eerste verdieping.  Uiteraard wordt ook de muziek verzorgd door dit zelfde Media systeem. 
 

De Boterhal

De eigenaar noemt zijn zaak, die is gevestigd in een monumentaal pand aan de Grote Markt, een mix van speciaalbiercafé en wijnbar met internationale gerechtjes. De keuken wordt geleid door Lars Albers, die drie jaar actief was als souschef bij sterrestaurant Ivy in Rotterdam.
 
Speciaalbiercafé en wijnbar De Boterhal in Breda heeft 23 bieren op tap, waarvan 5 pilseners, en serveert er 90 uit de fles. Het wine by the glass-systeem telt achttien wijnen en op de kaart staan vijftig verschillende wijnen. 


Historie

Het monumentale pand aan de Grote Markt is oorspronkelijk als een particuliere woning gebouwd. In 1861 werd op de begane grond een Boterhal gevestigd. Ruim 70 jaar werd hier door de Bredanaars boter gehandeld.
 

Levering door drie brouwerijen

‘Het pand is brouwerijvrij en we hebben onze eigen taptechnische en koeltechnische installatie ontworpen en op eigen kosten laten brouwen’, aldus eigenaar Van de Graaf. ‘We laten leveren door drie brouwerijen en hebben vijf pilseners op tap, waaronder Jupiler, Brand en Grolsch.’
 

Twee verdiepingen, 150 couverts

In de keuken is de leiding in handen van Lars Albers, die drie jaar als souschef werkte bij het Rotterdamse sterrestaurant Ivy van François Geurds. Hij laat weten dat in de zaak plaats is voor zo’n 150 couverts, die zijn verdeeld over twee verdiepingen. In de zomer ligt voor de deur bovendien een terras met zo’n 120 plaatsen.
 
‘We serveren lunch en hebben een borrel- en dinerkaart’, aldus de eigenaar. ‘Alle gerechten worden bereid met de nieuwste technieken en dagverse ingrediënten. Het zijn allemaal deelbare kleine hapjes.’

Hieronder kunt u alvast een ' voorproefje'  nemen in hun menukaart:

Menukaart De Boterhal
 
Voor meer informatie over De Boterhal kijk op: www.deboterhal.nl
of like De Boterhal op Facebook en volg hen op de voet: