Headerfoto Cafe De Woonboot
 

Café De Woonboot

 

De Woonboot
 

Aan de Noordweg 68 opent hij dan voor het eerst de deuren van zijn eigen café De Woonboot. "Tja, wel een beetje een inkoppertje die naam hè", geeft hij zelf grif toe. "Ik had eerst de naam De Babbelaar in mijn hoofd, gespot ergens in Spanje. Uiteindelijk kon ik toch niet om De Woonboot heen."

Met het nieuw verworven kasteleinschap is voor Ekkel het cirkeltje rond. Hij komt namelijk uit een echte Kamper horecafamilie. Vader en moeder hadden twee cafés: de Boterton aan de Plantage (nu Eigenwijs) en De Koperen Belle (nu De Lantaarn) aan de Buiten Nieuwstraat. Als jong ventje greep Stef al regelmatig de microfoon in het café van pa en ma. Het bleek de kiem van een loopbaan als volkszanger met landelijke hits als 'Op een Terrasje', 'Die Griekse Melodie' en natuurlijk 'De Woonboot'. "Ik wilde altijd dolgraag de horeca in, was al druk bezig met de benodigde papiertjes. Mijn zangcarrière is daar tussendoor gefietst. Toch bleef het idee van een eigen kroeg altijd in mijn achterhoofd aanwezig."

De kroeg die hij aan de Noordweg gaat bestieren is niet van zijn ouders geweest, zoals op de sociale media wordt beweerd. "Mijn pa zit in de gokautomaten. Toen de vorige uitbater van café Weet ik Veel, zoals het toen heette, ermee stopte, nam pa het pand over. Tijdens de verbouwing hadden we het erover wie de nieuwe huurder zou moeten worden. Toen is het idee geboren om het zelf te gaan doen." Hoewel aan de indeling van de kroeg weinig gaat veranderen, is de verbouwing grondig. "Nieuwe toiletten, nieuwe keuken, nieuw likje verf", vat Stef het samen. "We maken er een gezellig bruin buurtcafeetje van." Ekkel is straks vrijwel dagelijks (met uitzondering van woensdag) te vinden in zijn café. Of hij dan, net als vroeger, weer de microfoon ter hand neemt? "Als het even kan wel. Ha, ha, dan klinkt 'De Woonboot' vanuit De Woonboot. Heeft wel wat, vind u niet?"

RSL & Partners verzorgde de geheel nieuwe geluidsinstallatie.
Hier is gekozen voor:

4x Master Audio JK26
1x Master Audio JK15W
1x Master Audio TP-2400
1x Master Audio MX-843


Stef Ekkel

De vaste gasten van het gezellige café de Boterton in Kampen die wisten het wel, zij wilden niks liever dan dat het vier jarig zoontje van de uitbaters even een paar liedjes voor hun ging zingen. Dat de kleine Stef later een bekende volkszanger zou worden stond voor de bezoekers van de Boterton toen al vast. Stef had de smaak te pakken, maar het zou toch nog bijna vijftien jaar duren voordat hij serieus werk ging maken van zijn carrière als zanger.


Van de bekende auteur Jacques van Eijck had hij het liedje “Op Een Terrasje” gekregen. Hij had nu ‘eigen’ repertoire en zong het dan ook bij al zijn optredens. Aangemoedigd door het grote succes van dit liedje besloot hij om de gok maar te wagen en zijn eerste single werd in eigen beheer uitgebracht. “Op Een Terrasje” brak door en stond maar liefst 8 weken in de Nederlandse top 20!

“Die Griekse Melodie”, “De Tijd Stond Even Stil”, “Een Koffer Vol Met Dromen” en nog een tiental andere singles werden stuk voor stuk hits. De een wat groter dan de ander, maar allemaal groot genoeg om hele volksstammen te laten meezingen. Het waren grote successen waarmee hij een vaste gast werd bij de vele lokale, regionale en landelijke radio en TV stations. 

“Die Griekse Melodie”, “De Tijd Stond Even Stil”, “Een Koffer Vol Met Dromen” en nog een tiental andere singles werden stuk voor stuk hits. De een wat groter dan de ander, maar allemaal groot genoeg om hele volksstammen te laten meezingen. Het waren grote successen waarmee hij een vaste gast werd bij de vele lokale, regionale en landelijke radio en TV stations. 

Stef bleef zijn fans van het eerste uur, de piratenstations, altijd trouw. Onvermoeibaar en ondanks een overvolle agenda, bleef hij hun steunen en bezoeken voor interviews. Dat deze liefde niet van één kant hoefde te komen bleek wel toen de single “De Woonboot” in 2006 op de markt kwam. Massaal werd de plaat door de piraten gedraaid. Het liedje werd, mede door de herkenbare stem van Stef, een van de grootste Nederlandstalige hits van de afgelopen jaren.

Dit alles bleef niet onopgemerkt bij de legendarische Johnny Hoes, de man die grote artiesten zoals De Zangeres Zonder Naam, Doe Maar, Henk Wijngaard, Normaal en vele anderen ontdekte. Johnny zag in Stef wel een soort opvolger en besloot samen met Stef een nieuwe versie op te nemen van zijn klassieker “De Smokkelaar”. Het werd een groot succes en de landelijke doorbraak van Stef Ekkel was hiermee definitief een feit. 

De grootste hits en 5 gloednieuwe tracks van Stef Ekkel zijn inmiddels verzameld op het dubbelalbum “Dit Ben Ik – Het Beste Van Stef Ekkel”.

De bescheiden Kampenaar Stef Ekkel heeft inmiddels veelvuldig bewezen dat hij een blijver is waar we in de toekomst nog veel moois van kunnen verwachten.

 

Voor meer informatie over Café De Woonboot of Stef Ekkel like hen
op Facebook en/of volg hen op Twitter op de voet: