Header Foto Bernardus Wonen
 

Bernardus Wonen

MET HART VOOR DE KLANT

Bernardus Wonen is een middelgrote woningcorporatie in West-Brabant. Dagelijks werken Ze met hart voor de klant aan een leefbare woonomgeving.
 

Werkgebied

Vanuit hun kantoor in Oudenbosch zijn ze met circa 40 medewerkers verantwoordelijk voor het beheer van zo'n 4.000 woningen, garages en bedrijfsruimten in Bosschenhoofd, Hoeven, Oudenbosch, Oud Gastel en Stampersgat (gemeente Halderberge) en Noordhoek en Standdaarbuiten (gemeente Moerdijk). Ook spelen zij een rol in de bouw en het beheer van een aantal gebouwen met een maatschappelijke bestemming.
 

Maatschappelijke vraagstukken

Net als andere regionale corporaties worden zij geconfronteerd met brede maatschappelijke vraagstukken zoals:
> toenemende vergrijzing en wegtrekkende starters
> sociale veiligheid
> verminderde leefbaarheid en voorzieningen in de kleine kernen
> samenwerkingsbehoefte met andere maatschappelijke organisaties
> aandeel kwetsbare doelgroepen in sociale huurwoningen neemt toe
> toenemende behoefte aan aanvullende producten en diensten 
> toenemende mondigheid burger
 
Hun strategische keuzes voor de jaren 2011 - 2014 zijn vastgelegd in hun ondernemingsplan, getiteld: "Met vertrouwen de toekomst in. Kerngericht en doelbewust."
 

Dochtermaatschappijen

Bernardus Holding BV is een 100% dochtermaatschappij van Stichting Bernardus Wonen. Bernardus Holding BV heeft op haar beurt drie 100% dochtermaatschappijen, namelijk:
> Bernardus Ontwikkelingsmaatschappij
> Bernardus Verhuur BV
> Bernardus VSO-Rendement BV
 

Oudenbosch

In het Noord-Brabantse Oudenbosch vindt u een grote koepelkerk, waar velen zich over verwonderen. De verwondering is vanwege de grootte van de kerk en vanwege de Romeins aandoende vorm.

Het is pastoor Willem Hellemons die in de zestiger jaren van de negentiende eeuw deze merkwaardige kerk heeft laten verwezenlijken. In 1865 is men met de kerk begonnen, met als belangrijkste adviseur, de beroemdste architect uit die tijd: Pierre Cuijpers.De kerk is gebouwd naar voorbeeld van de St. Pieter in Rome en in 1880 geconsacreerd door Mgr. Van Beek, de derde bisschop van Breda.
 
De voorgevel van de kerk is eerst voltooid in 1892 onder leiding van Prof.Ir. G.J. van Swaay.
 
In 1912 is de kerk in verband met de bijzondere band van de parochie en het kerkgebouw met het Vaticaan en de Paus door Pius X verheven tot  “basilica minor”.

Na diverse restauraties is de basiliek geworden tot wat zij nu is: een merkwaardige parochiekerk, een weerspiegeling van de grote St. Pieter in Rome, een huis van gebed waar velen zich thuis voelen en een toeristische trekpleister voor mensen uit alle windstreken.
 

Renovatie kantoor Bernardus Wonen

Eind 2013 nam Bernardus Wonen hun eigen kantoor aan de Bosschendijk te Oudenbosch eens onder de loep, en gaf deze een kleine renovatie.

Hiervoor heeft onze locale dealer een nieuw geluidssyteem geinstalleerd bestaande uit:
8x Boxxline Audio BCM6-20TW (plafond luidspreker)
1x Boxxline Audio BMA350-5Z (5 zone 100V mengversterker)
1x Boxxline Audio BCDSD-UST (Multi media player)

Voor meer informatie over Bernardus Wonen kijk op: www.bernarduswonen.nl